Дилма Русев с преднина пред Аесио Невеш

Дилма Русев с преднина пред Аесио Невеш
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бразилският президент от левицата Дилма Русеф, която е насърчена от резултатите от последните анкети, се явява в силна позиция на втория тур от президентския вот в неделя, спрямо дясноцентристкия си опонент Аесио Невеш, който е засипан от нападки.

Дилма Русеф постигна аванс от 6 пункта на последната права преди вота, гласят резултати от анкети на две агенции. Тя би надделяла на изборите срещу Невеш с резултат 53% срещу 47% за опонента /според агенцията Датафоля/ и 54% срещу 46% /според агенцията Ибоп. Тези разлики са доста по-високи от възможната грешка от 2%.

Битката между "кандидата на промяната" и представителката на "статуквото" се изрази в силно агресивна предизборна кампания от 1989 г. насам, когато бяха първите избори след падането на диктатурата /1964-1985 г/.

В петък вечерта е последният дебат между двамата кандидати по телевизия "О Глобу". Това ще е последният шанс за Алесио Невеш, който не пропусна да припомни, че анкетите преди първия тур са били били нагло фалшифицирани в негов ущърб. Той бил убеден, че "огромното желание за промяна ще му позволи да спечели вота.

#Дилма Русеф #промяна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »