Путин болен от рак?

Путин болен от рак?
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин е болен от рак. С тази новина гръмна немското издание "Билд", позовавайки се на публикация във в. "Ню Йорк пост". Още преди месеци пресата в Беларус и Полша обяви, че първият мъж на Русия страда от рак на гръбначния мозък. Според други източници, обаче, Путин има рак на панкреаса, което е една от най-смъртоносните форми на болестта.

Предполага се, че президентът е бил лекуван от възрастен лекар от старата Източна Германия, с когото се срещнал преди десетилетия като служител на КГБ в Дрезден. Медикът опитвал различни подходи на лечение, включително курсове инжекции със стероиди.

Заради напредналата си възраст обаче, 84-годишният специалист наскоро напуснал, защото изпитвал трудности да пътува до Русия и се пртеснявал от прекалените мерки за сигурността на важния пациент.

Според някои наблюдатели определени събития от близкото бъдеще са първите признаци за заболяването на Путин.

За мнозина пример за това е освобождаването на Михаил Ходорковски в края на 2013 г. от сибирски лагер.

Учудващо беше и празнуването на рождения ден на Путин в началото на октомври. За първи път от 15 г. Държавният глава пожела да излезе в тридневен отпуск и прекара празника си на стотици километри от цивилизацията в сибирската тайга.

Полският в. "Факт" отива дори по-далеч в предположенията си. Изданието прави връзка между руската агресивна външна политика през последните месеци и заболяването на президента.

Путин се стремял да се превърне в основател на една велика империя, преди да завърши земния си път. Затова се стигнало до анексирането на Крим и кризата в Украйна.

#Владимир Путин #Украйна #Дрезден #Германия #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"