Ако има правителство, то ще е на общите политики, смята Методи Андреев

Ако има правителство, то ще е на общите политики, смята Методи Андреев
A A+ A++ A

“Ако има ново правителство, то ще е правителство на общите политики, заяви пред Нова телевизия бившият шеф на Комисията на досиетата Методи Андреев, който е депутат от ГЕРБ в новия парламент.

Според него най-нормалният формат за управление е правителство на малцинството.

"Дясноцентристкият избирател е гласувал за ГЕРБ и Реформаторския блок. Тези хора точно това са смятали - че така ще имат мнозинство”, каза Андреев.

По думите му, възможностите са били повече, но най-чистата и принципна позиция е именно коалиция между ГЕРБ и реформаторите. Андреев посочи, че ДПС е легитимна партия и тя има право да подкрепя дадена политика и дадени предложения.

Формално е имало общо съгласие за подкрепа на политики, както това ще бъде и при евентуална подкрепа от ДПС. Методи Андреев подчерта, че ДПС ще трябва да се съобразява с позициите на коалицията между ГЕРБ и реформаторите, а не обратното.

“Ако РБ не приеме офертата за съвместно управление, това означава, че бягат от отговорност и не искат дясно-центристско управление”, категоричен е Андреев. Според него единственият начин да се компрометира всяко управление е като се подкрепя от ДПС.

“Най-вероятно Борисов ще предложи самостоятелно управление, но това няма да бъде стабилно правителство. Той каза, че ако остане само той с подкрепата на ДПС, отиваме на избори”, припомни Андреев.

 

#ДПС #Борисов #правителство #ГЕРБ #Методи Андреев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"