България и Гърция с нови преспективи в отбраната

България и Гърция с нови преспективи в отбраната
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Тридневната официална визита на началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов в Република Гърция започна със среща с началника на Генералния щаб на Националната отбрана на Република Гърция генерал Михаил Костаракос. На срещата двамата командващи обсъдиха състоянието и перспективите за развитие на двустранното военно сътрудничество между Българската армия и гръцките въоръжени сили и възможностите за неговото разширяване.

Основен акцент в разговорите беше поставен върху развитието на преките оперативни връзки между видовете въоръжени сили. Израз на това желание е ускоряването на дейностите по нов Меморандум за разбирателство между министерствата на отбраната на България и Гърция за участие на български военнослужещи от Военноморските сили на гръцки военноморски кораби по време на многонационални операции, водени от НАТО, ЕС и ООН.

Вицеадмирал Николов благодари за официалната подкрепа на Република Гърция за Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и оказване на помощ при бедствия – София и за изграждането на Европейски център за тренировка на военнотранспортната авиация на територията на Република България.

В рамките на визитата в Република Гърция вицеадмирал Румен Николов беше приет от министъра на националната отбраната на Република Гърция Димитрис Аврамопулос.

#НАТО #България #Гърция #ЕС #ООН #Димитрис Аврамопулос #Румен Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"