Георги Стоев: ГЕРБ-Реформаторите-ДПС е добър вариант за инвеститорите

Георги Стоев: ГЕРБ-Реформаторите-ДПС е добър вариант за инвеститорите
Георги Стоев Снимка: podtepeto.com
A A+ A++ A

При настоящата ситуация най-добрата конфигурация за правителство за инвеститорите би била в десния сектор ГЕРБ – Реформаторският блок – ДПС. Тази конфигурация, разбира се, е с големи резерви, коментира Георги Стоев, управляващ собственик в „Индъстри уоч“.

„Ако делим на десни и леви партии, такива които поне на думи са пропазарни и пробизнес, инвеститорите биха изтълкували като добри за икономиката в десния спектър, разбира се с резерви, ГЕРБ – РБ - ДПС. В левия сектор са всички останали“, заяви Стоев.

Според икономиста, друг е въпросът дали могат да се обединят. Платформите на ГЕРБ и ДПС са доста близки, но могат да не успеят да се споразумеят и да имат разминавания на идеологическа, имиджова и електорална основа.

„Категорично не може да се каже, че в момента Реформаторският блок може да представлява интересите на бизнеса. Дори на думи не са автентична дясна партия, която може да се бори за по-малко участие на държавата в бизнеса и в личните дела на хората, както и за по-голяма свобода на стопанската инициатива“, заяви Георги Стоев.

Той смята, че е доста интересно решението на служебното правителство да не върши нищо, при положение, че беше назначено с мандат да се грижи за страната. То не показва никави признаци, че има желание да справи с дефицитите, не контролира съкращаването на разходите, няма приходи, а дефицитът трудно може да се покрие и с нов дълг. Според Стоев, колкото по-бързо сменим това правителство, толкова по-добре. Големият въпрос е кой идва след него.

Без значение какво ще е правителството, експертът смята, че решаването на проблемите е въпрос на парламентарна подкрепа. Въпросът е, че не виждаме в никоя партия политическа воля за промени в образованието, здравеопазването, енергетиката, бюджетния дефицит и пенсиите.

Основният проблем на управляващите за Георги Стоев са основно липса на знания, липса на въображение, оценка какво може да се случи в икономиката и най-вече политическа смелост.

 

 

#Георги Стоев #Стоев #правителство #ГЕРБ #ДПС #Реформаторският блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"