48-годишен мъж се самозапали в Сандански

48-годишен мъж се самозапали в Сандански
Снимка: news7.bg
A A+ A++ A

48-годишен мъж се заля със запалителна течност и се самозапали в Сандански, съобщава "24 часа". Сигналът е подаден към 17 ч. във вторник от двора на храма "Свети Козма и Дамян" в Сандански. Мъжът е загасен и е транспортирано в болницата в града.

Според първоначалната информация, мъжът е имало психични проблеми и е обикаляло често в района на храма, който се намира в района на гробището Сандански. Николай е с над 25 % изгаряния, а мъжът който е опитал да му помогне е с обгорели ръце.

От източници на РПУ стана ясно, че самозапалването е нещастен случай, а не целенасочено. Предполага се, че анцунгът на Николай се е запалил от кандило в двора на църквата „Свети Козма и Дамян”.

По-късно директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Васил Митов обяви в ефира на БНТ, че очевидец е подал сигнала за горящия в двора на църквата. Според свидетеля, 48-годишният мъж се е полял с течност и се е запалил.

"Имаме самозапалил се човек, за съжаление, до черквата в гробищния парк в град Сандански. Близки още не са разпитани. Има свидетел, който го е видял как гори и се е опитал да го гаси. Ще бъдат разпитани близки", заяви Митов.

В момента мъжът е настанен в Общинската болница с опасност за живота.

Междувременно 38-годишната жена, която се самозапали в понеделник пред президентството, остава в критично състояние и с опасност за живота. Лекарите в "Пирогов" продължават да се борят за живота й.

#изгаряне #самозапалване #Сандански #самозапали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"