Валери Симеонов: Няма да събаряме правителството в навечерието на зимата

Валери Симеонов: Няма да събаряме правителството в навечерието на зимата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата. Подхождаме изключително отговорно, отговорни патриоти сме и точно защото сме такива

не можем да си позволим своеволно да разрушаваме това крехко мнозинство

в парламента.

Това каза пред журналисти Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичен фронт ВМРО-НФСБ”, след среща с Бойко Борисов в Министерски съвет, по повод назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната.

На въпрос дали ще оттеглят подкрепата си от правителството, ако Исмаилов остане на поста си, Симеонов заяви, че ще изчакат решението на министър-председателя Бойко Борисов, ще свикат своя колективен орган и ще вземат решение.

Решения не взима нито Валери Симеонов, нито Красимир Каракачанов

коментира Симеонов. На въпрос дали са представили данни за заместник-министъра на отбраната, той отговори, че са маркирани някои детайли.

Относно това дали ПФ са поставили условия на премиера за оттеглянето на Орхан Исмаилов, Каракачанов заяви: „Точната ни формулировка беше, че

това лице на това място не е приемливо

Съпредседателите на ПФ отрекоха слуховете за разцепление в политическата организация. „Това, че имаме нюанси, или че в даден момент по даден казус единият е по-емоционален, а другият по-въздържан, не означава, че може да се разделим. Аз мисля, че това е най-принципната коалиция, която съществува в българския парламент. Ние сме български патриоти, обединени на базата на своята кауза”, каза още Каракачанов.

 

#Орхан Исмаилов #ГЕРБ #Бойко Борисов #Валери Симеонов #Красимир Каракачанов #заместник-министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »