Реформаторите няма да оттеглят кандидатурата на Исмаилов

Реформаторите няма да оттеглят кандидатурата на Исмаилов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви в сутрешния блок на Нова телевизия, че Орхан Исмаилов е сериозен професионалист с опит в сферата на сигурността, освен това е безпартиен. "Единственият му грях е името", добави реформаторът и заяви още, че кандидатурата на Орхан Исмаилов няма да бъде оттеглена. Радан Кънев заяви още, че е имал кратък разговор с Валери Симеонов по този въпрос. Призна обаче, че е подценил въпроса.

„Ултиматумът на Патриотичния фронт е много притеснителен за нас”, добави той.

Припомняме, че лидерът на ПФ Валери Симеонов постави ултиматум на правителството да оттегли зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, иначе оттегля подкрепата си за правителството.

„Имах разговори с представители на Патриотичния фронт. Очевидно ще трябва да имаме още разговори”, заяви Кънев. 

"Това, че изолираме ДПС от властта не означава, че изолираме етническите турци, напротив. Името и вярата им със сигурност не трябва да имат значение", категоричен е още Кънев. Според него разговорите на Патриотите трябва да са по-сериозни. 

"В тази трудна коалиция нашата задача е да отстояваме принципи, имаме всички шансове да се убедим в правотата си. Виждате статистиката, България има наченки на икономическо оживление, а в момента най-сетне има нещо стабилно, не е хаос. Това е наченка на доверие", добави още реформаторът.

Според Кънев в момента Реформаторския блок е "острието на властта". По отношение изборът на общ лидер, той е категоричен, че "отговорността е отлично качество в политиката", но преди всичко трябва да има диалогичност между партиите. 

По отношение на кандидат за шеф на БНБ, Кънев отсече, че нямат готова номинация за позицията.

#Радан Кънев #Орхан Исмаилов #ДПС #Валери Симеонов #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"