Кенов: Милиони от добива на дървесина потъват в нечий джоб

Кенов: Милиони от добива на дървесина потъват в нечий джоб
Стефан Кенов Снимка: bulgariabezcenzura.bg
A A+ A++ A

Парите от добива на дървесна на Държавните горски предприятия не отиват в републиканския бюджет, а потъват в чужди джобове. По предварителни данни, става въпрос за сума между 120 и 200 млн. лв., заяви депутатът от Българския демократичен център Стефан Кенов от трибуната на Народното събрание.

„Този проблем се появи след последните промени в Закона за горите, предлжени от предишното правителство. Днес Корнелия Нинова от БСП и обявената за специалист в горското стопанство г-жа Светла Бъчварова предложиха пакет от мерки за намаляване на незаконната сеч и по-доброто управление на горските територии. Но с онова, което те възнамеряват да направят, проблемите няма да се решат, а ще се задълбочат", каза Кенов по повод внесенитеот БСП текстове.

Депутатът смята, че според така обявените мерки излиза, че най-големите проблеми на отрасъла са териториалният обхват на Държавните горски предприятия, изграждането на огради от „арендатори“ и нуждата от монтиране на GPS на камионите, превозващи дървесина.

Той добави, че идеята на БСП да се вмени на Агенцията за социално подпомагане да предоставя списъци на социално слаби граждани, които да имат право на дърва за огрев на преференциални цени, е дълбоко погрешна.

"Така БСП за пореден път показва своята неспособност да разбере проблемите в горския сектор и предлага меко казано неефективни мерки. Големият проблем на Българското горско стопанство е начинът на управление и стопанисване на горските територии", отсече Стефан Кенов.

#Стефан Кенов #Кенов #гори #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"