Икономическото ведомство с визия за високотехнологични производства

Икономическото ведомство с визия за  високотехнологични производства
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Сред основните приоритети на Министерството на икономиката е именно насърчаването на инвестициите във високотехнологични производства, които са двигател на всяка икономика“, заяви икономическият министър Божидар Лукарски.
„Работим за подобряване на инвестиционния климат в България и връщането на доверието в институциите. Усилията ни са насочени към намаляване на административната тежест и осигуряване на благоприятна и предвидима бизнес среда“, каза още Лукарски.

Според министъра, законодателни промени в Закона за обществените поръчки са абсолютно задължителни с цел провеждането на прозрачна политика: „Тази правна рамка е свързана с развитието на българската икономика и разходването на европейските средства“. По негови думи основните промени, които ще залегнат в новия законопроект са свързани с електронизацията на търговете при провеждането на обществените поръчки и с унификацията на документите. Друга мярка за осигуряване на по-висока ефективност на системата ще бъде засилването на ролята на Агенцията по обществени поръчки.

Министърът е разпоредил Държавна агенция метрологичен и технически надзор да извърши проверка на дрегерите и радарите, които използват Пътна полиция.

Ще стартират и проверки на сертификацията на пиротехнически съоръжения и детски играчки, във връзка с наближаването на коледните новогодишните празници.

#Лукарски #министър #производства #играчки #съоръжения #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »