Близо пет милиарда долара отиват за ремонт на британския парламент

Близо пет милиарда долара отиват за ремонт на британския парламент
A A+ A++ A

Около 4,7 милиарда долара струва спешния ремонт, от който се нуждае Уестминстърския дворец. В него заседава британският парламент.

Сградата е преживяла няколко наводнения и пожари. Част от каменната й фасада се намира в аварийно състояние, а  голяма част от вътрешността не е ремонтирана от 50-те години на миналия век.

Части от фасадата са толкова износени, че каменната облицовка се рони при докосване. Подземната част на сградата била пълна с азбест, течащи тръби, както и стари и използвани незнайно защо електрически кабели.

Всяка година за поддръжката се харчат около 47 млн. долара.

Ремонтът би бил скъп и продължителен. По думите на високопоставен чиновник окончателно решение не е взето, но сред възможните варианти е изнасянето на депутатите от парламента за срок от пет години.

Ако обаче политиците откажат да напуснат и ремонтът се върши, докато те работят, ремонтните дейности могат да продължат десетилетия, а стойността ще се увеличи многократно.

В навечерието на парламентарните избори през 2015 г. никой не иска открито да говори за потенциалната стойност на ремонта на парламента. Според някои специалисти възможно е началото на ремонта да започне през 2021 г.

#Парламент #сграда #ремонт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници