Ето кои са 9-те банки, които ще изплащат влоговете в КТБ

Ето кои са 9-те банки, които ще изплащат влоговете в КТБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изплащането на гарантираните суми на вложителите в Корпоративна търговска банка АД (КТБ) започва на 4 декември 2014 г. То ще се извършва чрез клоновата мрежа на определените от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) 9 банки: Алианц Банк България АД, Банка ДСК ЕАД, Обединена българска банка АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) ЕАД, СИБАНК ЕАД, УниКредит Булбанк АД, Централна кооперативна банка АД и Юробанк България АД. Това съобщиха от Фонда за гарантиране на влоговете.

Подборът на обслужващите банки е извършен в съответствие с утвърдените от Управителния съвет на ФГВБ критерии, от които с най-голямо относително тегло е покритието на клоновата мрежа на банката кандидат с клоновата мрежа на КТБ.

Разпределението на вложителите към обслужващите банки е направено според последната цифра на ЕГН - за физическите лица, и последната цифра на единния идентификационен код (ЕИК) или БУЛСТАТ - за юридическите лица. Това е направено с цел да се постигне равномерно разпределение на вложителите според клоновата мрежа на обслужващите банки и да се осигури спокоен и гладък процес на изплащане.

Разпределението на вложителите за обслужване към определените банки е следното:

ЕГН/ЕИК Банка

0 Банка ДСК ЕАД
1 Обединена българска банка АД
2 Юробанк България АД
3 Райфайзенбанк (България) ЕАД
4 Алианц Банк България АД
5 УниКредит Булбанк АД
6 УниКредит Булбанк АД
7 Централна кооперативна банка АД
8 СИБАНК ЕАД
9 Първа инвестиционна банка АД, вкл. обслужването на чуждестранните лица

Припомняме, миналата седмица по време на среща на премиера Бойко Борисов с Асоциацията на търговските банки в България, вложителите бяха призовани да не бързат да изтеглят парите си още в първия ден, тъй като ще могат да го направят в рамките на 5 години.

Списъците на клоновата мрежа и работното време на банките, които обслужват вложителите на КТБ, ще са публикувани на уебсайта на ФГВБ в секцията за изплащане на влоговете в КТБ. Списъците ще са налични и в клоновата мрежа на обслужващите банки, както на уебсайта на КТБ.

#КТБ #банки #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »