След снеговете, в щата Ню Йорк се готвят за евакуация

След снеговете, в щата Ню Йорк се готвят за евакуация
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Жители на околностите на американския град Бъфало, засегнати от обилни снеговалежи и бури миналата седмица, се готвят за евакуация. Новата опасност е наводнения, тъй като температурите рязко скачат докъм 16 градуса по Целзий.

Националната метеорологическа служба на САЩ издаде предупреждение за наводнения, като обясни, че дървета, отслабени от тежкия сняг и пренаситената с влага почва, могат да започнат на рухват. Бурни ветрове от 100 км/ч могат да извадят от строя електрическите мрежи и да причинят прекъсвания на тока. Прогнозите са за обилни валежи от дъжд в понеделник и от смесица на дъжд и сняг във вторник, пише АП.

Губернаторът на щата Ню Йорк предупреди жителите на застрашените от наводнения райони около Бъфало да извадят ценните си вещи от мазетата, да си съберат най-необходимите неща в една чанта и да са готови в случай на евакуация. Вече се подготвяли евакуационни планове и центрове за спешно настаняване в случай на наводнения.

Припомняме, че преди дни снежните преспи в западната част на щата Ню Йорк, включително град Бъфало, достигаха два метра – количество, което обикновено пада за една година. Подобни явления се наблюдават, когато студеният въздух премине над Големите езера. 

#сняг #САЩ #Ню Йорк #Бъфало

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"