Филип Златанов се усъмни в сигурността си

Филип Златанов се усъмни в сигурността си
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Не се учудвайте, ако изчезна и аз. Или ако се случи нещо на моите адвокати. Предложиха ми да стана защитен свидетел - да бъда изведен от страната, да бъда осигурен там, както и семейството ми. Ако свидетелствам срещу властта. Казах - не!”, твърди пред в. "Труд" Филип Златанов, бивш председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Според него ръководителят на столичното следствие Петьо Петров е поискал от него да свидетелства срещу Борисов, Цветанов, Фидосова.

"Да се крия цял живот в чужда страна - това е много страшно наказание! Не съм го заслужил, нямам вина. Плюс това нямах какво да кажа против Борсов, против властта...Дадоха ми една нощ на размисля - да бъда осъден или да се съглася да говоря нещо, което някой иска да чуе от мен, а за награда да стана беглец. На другата сутрин повторих: "Не!", казва още Златанов.

На въпроса "фалшифицирани ли са тефтерите му и вярно ли е, че инициалите Д.П. са преправени на 10 или е обратното" Филип Златанов казва, че не би искал все още да коментира това.

 

#Филип Златанов #Петьо Петров #Борисов #Цветанов #Фидосова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »