Забраняват на „Охранителна полиция” да прави пътни проверки

Забраняват на „Охранителна полиция” да прави пътни проверки
A A+ A++ A

Служителите от „Охранителна полиция” няма да осъществяват контрол на пътното движение. Тази специфична дейност ще правят само полицаи със специална подготовка - служители на „Пътна полиция”.

Това обяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков при представянето на организационни мерки за контрол на пътното движение

Всички пътни полицаи имат униформа с широки светлоотразителни кантове и надписи „Пътна полиция”. Само техните фуражки са бели. При ниски температури под 5 градуса те могат да ползват черна плетена шапка с надпис „Пътна полиция”. Те имат и бадж със снимка, на който има име и идентификационен номер.

Вучков обясни, че преди обяд е подписал няколко заповеди, промени, инструкции, правила и мерки: „На тяхна основа създаваме нова организация за осъществяване на контрол на пътното движение. Мерките са съобразени с конституцията и нормативните актове. Те са насочени към създаване на условия за извършване на контрол на пътното движение само от специално подготвени служители на МВР при условия, които ограничават до минимум възможностите за корупция”.

#Пътна полиция #МВР #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"