Орхан Исмаилов си остава на поста, засега

Орхан Исмаилов си остава на поста, засега
Ненчев няма да иска оставката на Исмаилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"На този етап не намирам за основателно искането за оттеглянето на Орхан Исмаилов от поста заместник-министър на отбраната." Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев в Народното събрание след срещата му с лидерите на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Срещата бе във връзка с назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната.

„Проведохме среща в добър дух на разбирателство. Не получих повече аргументи и доказателства от Патриотичния фронт в подкрепа на отстраняването му, освен тези, разпространени от медиите”, заяви министърът. Ненчев допълни, че от Патриотичния фронт са заявили, че на са против назначението заради етнически мотиви.

Припомняме, ПФ поиска да разговаря с министъра на отбраната по отношение на оспорваното от тях назначение на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Още миналата седмица от ПФ заплашиха, че ще оттеглят подкрепата си за кабинета „Борисов 2", ако Исмаилов си запази поста, тъй като бил партийно обучен и работел за ДПС.

#Николай Ненчев #Орхан Исмаилов #Красимир Каракачанов #Валери Симеонов #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"