Искат оставката на Писанчев, самата ДАНС била "спяща клетка"

Искат оставката на Писанчев, самата ДАНС била "спяща клетка"
A A+ A++ A

Реформаторите искат шефът на Държавната агенция за национална сигурност Владимир Писанчев да подаде оставка. Това бе позицията им, след като на закрито заседание на парламента бе изслушана информация за  акцията срещу разпространението на радикален ислям у нас.

“Не сме удовлетворени от изслушването, то беше безсмислено. Не можахме да разберем дали в България има спящи клетки на радикален ислям, но разбрахме, че има една друга спяща клетка и тя се казва ДАНС”, коментира бившият шеф на контраразузнаването, сега депутат, ген. Атанас Атанасов. По думите му реформаторите щели да настояват с “всичка сила” за оставка на Писанчев.

Шефът на държавната агенция запази хладнокръвие и обяви, че няма намерение да подава оставка - ако искат, депутатите да го сменят.

От името на ГЕРБ бившият ресорен министър Цветан Цветанов също нападна ДАНС: “Изключително сме обезпокоени от думите на Писанчев, че те наблюдават процеса. Все пак трябва да знаят, че една от основните функции на ДАНС е да противодейства, а не да наблюдава”, коментира той. Не чули нищо смислено от Писанчев, а той забравил, че парламентът му е работодател.

С промените в Закона за МВР ще се направи цялостен анализ на дейността на ДАНС през последната година и половина и щяло да стане ясно и дали е вярно впечатлението, че Писанчев не се справя, добави Цветанов.

От БСП коментираха, че изслушването било зле подготвено. "Имаме реална заплаха за националната сигурност", убеден е Ангел Найденов. От ДПС се въздържаха от коментар, а депутатите от “Атака” обявиха заседанието за фарс и го напуснаха.

#ДАНС #Владимир Писанчев #ислям #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"