Синът ми никого не кара да реже глави, твърди майката на Ахмед Муса

Синът ми никого не кара да реже глави, твърди майката на Ахмед Муса
Над 40 адреса са претърсени при съвместната акция на ДАНС и прокуратурата, при която бе задържан Ахмед Муса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Майката за задържания за разпространение на радикален ислям Ахмед Муса Ахмед заяви, че нейният син е невинен и никого не е карал да реже глави.

"Излезе ли някой да каже - Ахмед ни каза така да направим, глави да режем", попита жената пред Нова телевизия.

Майката на Ахмед Муса и неговата тъща обясниха няма нищо лошо да се носи бурка. Съпругата на Муса също носи. Жените не са накарани на сила и единствената причина да покриват лицата си е вярата в Бога. Тъщата на Муса смята, че с бурката се крие красотата от очите на чуждите и добави, че е грозно жените да ходят голи, както правят християнките.

Семейството на духовния водач живее скромно. Майката на ходжата има магазин за домашни потреби, от който пазаруват и мюсюлмани и християни.

Ахмед Муса е единственият, който получи ефективна присъда по делото за разпространение на радикален ислям, което се води в Пазарджик.

Според ДАНС, имамът Ахмед Муса от Пазарджик, главно действащо лице в антитерористичната акция, мечтаел България да е първата европейска държава, където да се развее черното знаме на Ислямска държава. Това са проповядвали и задържаните в другите градове, посетени от спецчастите.

"В момента в България няма клетки на радикалната организация, но съвсем скоро е можело да има такива", коментира председателят на ДАНС.

#Ахмед Муса #Муса #Пазарджик #имам #ходжа #ДАНС #Владимир Писанчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »