Нужна е оставката на ВСС, категоричен е Кънев

Нужна е оставката на ВСС, категоричен е Кънев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на Реформаторите Радан Кънев призова парламента да поиска оставката на ВСС и най-вече на парламентарната квота в него. "Призоваваме всички парламентарни групи в парламента да извършат своя морален жест и да поискат оставката на ВСС и особено на представителите на парламентарната квота в него, зад чието избиране и провал носим своята отговорност. Ако този призив не бъде чут да предприемем съответни действие с непосредствени правни последици.

„Вчера 15 съдии от най-големия, най-натоварен и най-отговорен български съд – Софийски градски съд, в безпрецедентно писмо поискаха от ВСС оставката на преките си ръководители – съдии, чиито имена в публичното пространство най-често са свързани с проблема на случайното разпределяне на дела от висок обществен интерес. В писмото си, съдиите пряко заявяват наличието на порочни практики и процеси, станали нарицателни за съдебната система.

Колеги, народни представители, успешните промени в прогнили правосъдни системи винаги са започвали, когато вътре в системата, в нейните почтени членове, които винаги са мнозинство, се натрупа достатъчно гняв и енергия. Провалът беше предизвестен от момента на избора на състав на ВСС”, заяви той в Народното събрание в четвъртък.

"В разпределението на дела се вижда почеркът на мафията", намекна Кънев.

#ВСС #оставка #Софийски градски съд #съдии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »