Равносметката след първия полусезон на "А" група

Равносметката след първия полусезон на "А" група
A A+ A++ A

Първият полусезон на “А” футболна група приключи, а с него стана ясен и факта, че отборът на "ЦСКА" ще зимува първи в генералното класиране.

В събота “червените” се наложиха над "Черно Море" с 3:1 и записаха 13-ата си победа в пъвенството. Орлушич изведе "ЦСКА" в резултата и след изравнителния гол на Стенио дос Сантос, Йоахим заби два бързи гола във вратата на "Черно море", за да оформи крайния изход на двубоя. Възпитаниците на Стойчо Младенов направиха отличен полусезон с 13 победи, 5 равенства и само 1 загуба. Председателят на надзорния съвет на “червените”, Александър Томов похвали футболистите с думите “Вие сте героите на 2014 година”. 

"Започвам от момчетата, които са тук. Вие не сте просто футболисти на "ЦСКА", вие носите в сърцата си, в мускулите си една почти 70-годишна традиция. Най-големият български клуб, клубът, за който в Европа се знае, че всички големи звезди са дошли от него. Вие сте героите на 2014 година”, заяви Томов в част от речта си.

Част от доброто представяне на "ЦСКА" в първенството се дължи и на трудностите, които изпитваше прекият им претендент за титлата "Лудогорец". “Орлите” записаха страхотно участие в Шампионска лига, което бе приоритет за тима. Поради струпването на важни мачове, тимът от Разград не успяваше да хвърли всички сили в родната “А” група. В последния кръг Лудогорец стигна до трудна победа над "Ботев" (Пловдид) с 1:0 у дома. Наставникът на тима Георги Дерменджиев отдаде вината за недобрата игра на умората от мача срещу "Реал Мадрид", в който Лудогорец игра с 10 човека след изгонването на Марселиньо. 

Пред Дерменджиев остана една единствена цел и тя е спечелването на първенството, което ще даде шанс за евентуално участие в евротурнирите през следващия сезон и повтаряне на подвига, който тима му постигна тази година. Разликата между "ЦСКА" и "Лудогорец" е само 3 точки, което е предпоставка за интересни дербита между двата тима през следващия полусезон. Двубоя между тях през този полусезон завърши при резултат 1:1 и равностойна игра.

Трети в генералното класиране е отборът на "Литекс". “Оранжевите” се наложиха с 4:1 над Хасково, което бе чудесен завършек на силния полусезон, който направиха. Тимът воден от Красимир Балъков има актив от 32 точки и изостават от лидера "ЦСКА" с цели 12 пункта. "Литекс" ще срещне трудности в спечелването на шампионата, но със сигурност е един от основните претенденти за 2-рото и 3-тото място, които дават право на квалификационни мачове за участие в Лига Европа.

"Започваме зимна подготовка на 10 януари. Първият ни тренировъчен лагер ще бъде в Ловеч, вторият в Гърция, третият в Турция” сподели Красимир Балъков пред медиите.

Отборът на "Левски" се намира на 6-то място след загубата от Славия с 1:3 в събота. “Сините” записаха рекорден брой загуби като до момента имат 7 поражения. Нестабилността на възпитаниците на Георги Иванов - Гонзо най-вероятно вече им коства участието в борбата за титлата през този сезон. При кардинални проблеми и избистряне на титулярния състав, съпроводено с няколко добри покупки през зимния трансферен прозорец, "Левски" ще може да навакса разликата от 5 точки с отбора на "Литекс" и да се включи в борбата за 3-тото място.

#ЦСКА #Лудогорец #Литекс #Левски #А група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »