Росен Петров: Не съм бил дясната ръка на Бареков. Той няма такава.

Росен Петров: Не съм бил дясната ръка на Бареков. Той няма такава.
Росен Петров Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Росен Петров, който в събота бе освободен от от всички заемани от него постове в "България без цензура", заяви, че никога не е би дясна ръка на Бареков, а в момента дори не си говорят.

"Не се чувствам употребен или излъган. Знам как се е формирал характерът на Бареков. Той е по-ексцентричен. ББЦ бе антисистемна партия", коментира Петров пред Нова телевизия.

Депутатът, който остава в групата на Българския демократичен център, обясни, че не иска война с хората на Бареков. Причините са лични - уважение към семейството на лидера на партията.

"Не искам да напускам с война "България без цензура". Много ценя майката на Николай Бареков и вчера обещах да й запазя честта. Баща му също е много емоционален човек. Майката на Николай ми се обади и се разплака. В момента с него не си говорим. Никога не съм му бил дясна ръка. Той няма такава", категоричен бе Петров.

Последният път, когато Бареков и Петров са разговаряли е било на 6 декември, по случай Никулден. Все пак Петров каза, че се надява да остане в приятелски отношения с Николай Бареков.

Той отрече мотива за напускането му да е и липсата на пари и каза, че става въпрос за каузата.

Самият Бареков смята, че случаят не бива да се драматизира. 

"Няма драма. Отдавна имахме уговорка той да се оттегли от партийната работа и постове и да остане само депутат, защото иначе му идва в повече. Той е интелектуален човек и не може да работи на бързи обороти", коментира и председателят на партията евродепутатът Николай Бареков в неделя. По думите му Петров е искал да напусне още по време на предизборната кампания. 

#Росен Петров #Петров #Николай Бареков #Бареков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници