Плевнелиев: Езикът на омразата не бива да бъде толериран

Плевнелиев: Езикът на омразата не бива да бъде толериран
Президентът запали първата свещ на Празника на светлината – Ханука. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Езикът на омразата се използва често, но не бива да бъде толериран. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Софийската синагога, където приветства еврейската общност по случай Празника на светлината, предаде "Фокус".

Президентът запали първата свещ на празника на Светлината – Ханука. Той заяви, че опитите светлината да бъде затъмнена или дори загасена не липсват и днес.

„Във всяко едно общество се намира някой, който да запрати камък по различния, по удобно заклеймения като чужд или като враг и днес подобен подход е още по-лесен, като се използва анонимността на дигиталните технологии“, каза Росен Плевнелиев.

По думите му е въпрос на личен избор да се бориш за светлината, защото си струва и защото в историята остават онези редки, но важни моменти, в които даваме светъл пример за човечност и показваме готовност да защитаваме хуманизма и свободата.

Той обяви, че проспериращата държава и успяващото общество се дължат на хората, които защитават градивни каузи и са направили трудния избор да бъдат активни граждани.

#Росен Плевнелиев #език #омраза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници