Мнима ходжа от Пловдив отива на съд

Мнима ходжа от Пловдив отива на съд
Ходжа Лили Снимка: "Всеки ден"
A A+ A++ A

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение срещу скандалната врачка Лиляна Илиева, която се представя под псевдонима ходжа Лили, съобщава "България днес".

С ходжа Лили на съд отиват племенничките й Надежда Василева и Гина Събева. Жените са използвали различни измами, за да приберат над 52 000 лева от лековерни хора, търсещи изцеление.

До разследване на случая се стигнало след като жена от град Раковски се оплакала, че е завлечена с пари и златни накити за десетки хиляди. Ходжа Лили й казала, че на племенника й е направена черна магия за смърт, но ако даде 820 лева ще я развали.

50-годишната Минка от Раковски е леля на болен тийнейджър. Притеснена за здравето му, се обажда на номер, рекламиран по фолк телевизия. Ходжата поискала трите имена и рождената дата на момчето. После съобщила, че има събрана негативна енергия и трябва да се действа спешно. В противен случай магията за смърт ще погуби младежа. При последвалата среща в Пловдив измамницата направила ритуал срещу направена магия с карта върху корана. След това обяснила на Минка, че трябва да се прочете молитва на гробище, за да бъде развалена черната магия. За да подейства заклинанието, то трябвало да прочетено абсолютно точно дума по дума. Лили предложила алтернативен вариант - самата тя да прочете молитвата. Поискала 8200 лева - в пари, злато, ценности. Уговорката била, че след ритуала ще ги върне.

На същата вечер ходжа Лили се обадила на Минка. Съобщила, че се притеснява за ценностите, защото книгата се отворила на пета страница, а трябвало да се отвори до 20-а. Това пречело да се затвори книгата. Гадателката поискала спешно още 20 000 лева, защото всичко лошо щяло да се стовари на главата на болното момче и да умре както то, така и роднините му.

Минка изтеглила всичките си спестявания, обрала цялото семейно злато и ги занесла на магьосницата, която обещала, че ще й се обади по-късно. Жената усетила, че е измамена и се обадила в полицията.

#Лили #ходжа #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »