Бургаски кмет отива в затвора, карал пиян и убил човек

Бургаски кмет отива в затвора, карал пиян и убил човек
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бургаски кмет ще лежи в затвора 3 години и 4 месеца. Това постанови апелативният съд в Бургас. Според решението подсъдимият Атанас Гурков ще изтърпи наказанието си при първоначален общ режим и ще бъде лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години, съобщават от съда.

Гурков е признат за виновен в това, че на 17.12.2013 г. в землището на гр.Сливен, по главен път ІІ-66 при управление на моторно превозно средство – лек автомобил марка "Ауди", е шофирал под въздействие на алкохол и се е движил с превишена скорост. В резултат на това той е причинил смъртта на мъж от гр. Сливен. Деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол 2,06 промила, установени с техническо средство "Дрегер 7410".

Апелативен съд Бургас е извършил ревизия на постановената от Окръжен съд Сливен на 17.09.2014 г. присъда спрямо Гурков по негова жалба. Първата инстанция е разгледала делото по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт.

Съдиите са категорични, че жалбата на Гурков срещу присъдата на Сливенския окръжен съд е неоснователна. Като неоснователно е преценено и оплакването на Гурков за допуснати съществени процесуални нарушения.

Кметът трябва да заплати и разноските по делото. Решението на Апелативен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

#кмет #съд #затвор #пиян #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"