ГЕРБ отлага спорната пенсионна реформа

ГЕРБ отлага спорната пенсионна реформа
снимка" БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ се отказва от предложените промени за пенсионното осигуряване. Причината е липсата на одобрението на коалиционния партньор Реформаторски блок, както и на подкрепящите правителството Патриотичен фронт и АБВ.

Министърът на финансите Владислав Горанов е на среща с ПГ на ГЕРБ и РБ в парламента. Очаква се по-късно да стане ясно какво точно са решили.

По-рано народният представител от Реформаторския блок Мартин Димитров написа в профила си във Фейсбук:

Очертава се важна победа – ГЕРБ са на път да отложат промените, касаещи частните пенсионни фондове. Разумът започва да надделява, всички мерки за промяна на пенсионната система ще се обсъждат до март месец.

Председателят на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обаче не спомена нищо за отлагане на реформата в сутрешния блок на Нова телевизия. Според нея готвените промени в пенсионната система не са промяна на модела. Тя все още не е коментирала официално информацията за отлагане на текстовете.

По непотвърдена информация Цветан Цветанов тази сутрин е заявил на председателски съвет, че се отлагат до март всички текстове, засягащи прехвърлянето на пенсионни осигуровки в Националния осигурителен институт (НОИ). Те трябваше да бъдат гласувани днес или утре на второ четене в пленарна зала.

Като част от предложените промени бе включено прехвърляне на партидите от частните пенсионните фондове към Националния осигурителен институт и това бе най-оспорваната идея в проекта.

 

#пенсионна реформа #ГЕРБ #отлага

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"