Калфин: Абсурд е да не се подкрепи увеличаване на осигурителния доход

Калфин: Абсурд е да не се подкрепи увеличаване на осигурителния доход
Ивайло Калфин Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако по този начин се гласува по важни теми, не виждам с какво мога да съм полезен в този кабинет, коментира вицепремиерът Ивайло Калфин коридорите на парламента.

Повод за коментара е, че Делян Добрев от ГЕРБ оттегли предложението максималния осигурителен доход да се увеличи от 2400 до 2600 лева.

Според Калфин, парламентът е гласувал предложението, но не и окончателния текст на тозичлен от закона.

„.За мен ще бъде скандално, ако не се подкрепи този текст, който е внесен сега. Обсъждан е с тристранни партньори, в комисии и правителството. Не могат да се правят импровизации. Ако това се направи като промяна, това означава, че приетият малко по-рано бюджет на НЗОК, трябва да се промени, трансферите от държавния бюджет също трябва да се променят и трябва да се започне отначало гласуването на бюджета на ДОО“, обясни Калфин.

Парламентарната група на ГЕРБ бламира социалния министър Ивайло Калфин, като внесе и гласува ключова поправка в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2015 година.

В последния възможен момент при гласуването на бюджета на ДОО за догодина от ГЕРБ предложиха максималният осигурителен доход да остане 2400 лева, въпреки че първоначалното предложение бе за повишение с 200 лева до 2600 лева. Само минути по-рано Ивайло Калфин обяви, че максималният осигурителен доход трябва да се увеличава, но това трябва да става плавно и за това се предлага такова увеличение.

#Делян Добрев #Калфин #Ивайло Калфин #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"