Един загинал и 9 ранени след удар на микробус и ТИР до Габрово

Един загинал и 9 ранени след удар на микробус и ТИР до Габрово
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Един мъж е загинал, а деветима са ранени при преобръщане на микробус в района на разклона за мотополигона край севлиевското с. Горна Росица.

По първоначални данни, микробус "Форд Транзит" със 7 пътници, след удар с товарен автомобил, се е отклонил от пътя и се е преобърнал вдясно от шосето.

На пострадалите се оказва медицинска помощ в болница. На мястото на катастрофата са пристигнали екипи на полицията и пожарната.

От Министерството на здравеопазването уточняват, че след подаване на сигнала

незабавно към мястото на инцидента са тръгнали 4 екипа на "Спешна помощ" от Габрово

На място спешните медици са констатирали смъртта на шофьора на буса. Екипите на ЦСМП са оказали спешна помощ на двама души с леки травми. Трима други пътници, които са леко пострадали, са откарани в болницата в Севлиево. Една жена с комбинирана тежка травма е откарана в МБАЛ Габрово. Двама души със собствен транспорт са отишли до болнично заведение в  Габрово, където са били прегледани.

Движението в района на инцидента се регулира от екипи на "Пътна полиция". Предстои изясняване на обстоятелствата и причините.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна проверка на фирмите превозвачи, във връзка с инцидента.

Инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" ще започнат

комплексна проверка във фирма "Общински пътнически превози – Габрово"

чиято собственост е микробусът, с който са превозвани пътници и във фирма "Зарини", ползвателят на товарния автомобил.

Фирмите ще бъдат щателно проверени за наличието на всички необходими документи, свързани с осъществяването на транспортната дейност. Ще бъде инспектирана организацията на работа в предприятията, както и наличието на преминати технически прегледи на превозните средства, тахографите, документите на водачите и всичко необходимо за извършването на превози на пътници и товари.

#загинал #ранени #Горна Росица #катастрофа #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"