Пуснаха нападателя на лекарката в Раковски срещу 300 лв.

Пуснаха нападателя на лекарката в Раковски срещу 300 лв.
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Районният съд в Пловдив пусна под гаранция от 300 лв. нападателя на д-р Божидара Пеевска.

Съдът реши, че няма опасност извършителят - 35-годишният Стоян Костадинов, да се укрие, а според останалите мотиви за по-леката мярка бяха отбелязани противоречия в показанията на лекарката. Районна прокуратура искаше най-тежката мярка - задържане под стража.

След инцидента на 14 декември вечерта той беше издирван буквално под дърво и камък от огромен ресурс полицейска сила от Пловдив, Сливен и Нова Загора. В рамките на издирването бяха проверени 292 адреса на ромски семейства в Раковски, в които има момиченца на възраст от 2 до 4 години.

Стана ясно, че нападателят не е от Раковски, а е бил там на гости. Постоянното му жителство в момента е в хасковското село Александрово. Когато полицаите го потърсили там, се оказало, че той е в Симеоновград. Там също не го открили. Костадинов бе обявен за общодържавно издирване.

В крайна сметка, той се предаде сам с адвокат в РПУ- Раковски. Той е осъждан два пъти - през 2009 и през 2011 г., за управление на лек автомобил след употреба на алкохол и за управление без книжка. Реабилитиран е.

#Раковски #лекарка #Стоян Костадинов #Божидара Пеевска #Пловдив #съд #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »