Гечев: ГЕРБ не успяха да злоупотребят с 8 млрд. лв. на българските граждани

Гечев: ГЕРБ не успяха да  злоупотребят с 8 млрд. лв. на българските граждани
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

ГЕРБ не успяха да  злоупотребят с 8 млрд. лв. на българските граждани. Това стана ясно от думите на депутата от БСП Румен Гечев в ефира на Нова телевизия. Гечев обясни още, че 60 на сто от парите за пенсии в момента идват от държавния бюджет.

„Като накарате хората да си прехвърлят част от парите в НОИ, освобождавате средства от бюджета, които после се изразходват”, заяви Гечев.

Според депутата всяко управленско действие има някакъв мотив. "Без да предупредиш партньорите си, внасяш в бюджетната комисия текстове, касаещи 8 милиарда лева. Това означава, че има някакъв заговор. През нощта обаче някой се сеща, че хората можели да имат избор. По каква причина? Как така изведнъж част от управляващите решават да бутат 8 милиарда фондове. Причината за тази операция е, че искат да си осигурят допълнителни средства в бюджета. Те ще бъдат използвани за други цели”, заяви Гечев.

Гечев коментира, че се създава ситуация, в която започват да се хвърлят съмнения върху пенсионните фондове.

„Ние от БСП казваме: „Дайте три месеца да анализираме цялата пенсионна система, да се направи втори одит на пенсионните фондове ””.

#Румен Гечев #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »