Благой Найденов е най-добър млад спортист за 2014 г. (снимки)

Благой Найденов е най-добър млад спортист за 2014 г. (снимки)
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Световният и олимпийски шампион по бокс за младежи Благой Найденов е под номер 1 в четвъртата анкета на Viasport.bg за най-добър млад спортист на България за 2014 г.

18-годишният победител събра 640 точки. Той получи спортна екипировка и ваучери за пазаруване, връчени му от председателя на БОК Стефка Костадинова (на снимката горе). Освен това, Найденов попада за втори път в десетката след 2012 г., когато като европейски шампион за юноши бе втори в допитването след биатлонистката Ния Димитрова.

Втори в допитването е голямата надежда в баскетбола Александър Везенков с 428 точки (на снимката горе). За трета поредна година той намира място в призовата тройка, което не се е случвало на друг досега. Играчът на гръцкия "Арис" не присъства на церемонията, но успя за краткия си престой в София да получи наградата си от Любо Ганев и да заснеме видеообръщение.

Олимпийският шампион по вдигането на тежести от младежката олимпиада в Нанджинг - Божидар Андреев (на снимката долу с Любо Ганев), е трети в класацията с 420 точки.

Другият ни олимпийски шампион от Китай – Лидия Ненчева (спортна стрелба), остана на четвърта позиция. В топ 10 са още Душко Благовестов (бокс), Кирил Милов (борба), Бетина Темелкова (джудо), Алберт Попов (ски), Георгия Кадоглу (плуване) и Радослав Цонев (футбол).

#Благой Найденов #младежи #бокс #спортист #спорт #Стефка Костадинова #Любо Ганев #Александър Везенков #Лидия Ненчева #спортна стрелба #бокс #борба #Алберт Попов #ски #плуване #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »