Родните евродепутати - сред най-пасивните в парламента

Родните евродепутати - сред най-пасивните в парламента
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Родните евродепутати се оказват сред най-пасивните в парламента. Лидерът на ББЦ Николай Бареков и бившият председател на БСП Сергей Станишев са дори в дъното на класация за най-активните евродепутати, това сочи справка в сайтът MEPranking.eu, който следи изказванията, докладите, позициите, въпросите и декларациите на всичките 751 членове на ЕП.

Така общият резултат на Бареков е едва 37 точки, които означава 744-то място. По отделните елементи представянето на бившия зам.-председател на групата на Европейски консерватори и реформисти варира от предпоследното 750-то място (по зададени въпроси) до 517-то (по доклади и декларации), допълва Би Ти Ви.

В същото време не е по-различна ситуацията и с шефа на Партията на европейските социалисти - Сергей Станишев. Той се нарежда на 725-о място, като най-скромен е бил в произнасянето на речи. Неговият съпартиец Любимец 15 Момчил Неков обаче е с цели 125 места нагоре, а по зададени въпроси е даже в „златната среда".

Между Бареков и Станишев в класацията на MEPranking е Андрей Новаков от ЕНП/ГЕРБ, който е 737-ми.

Най-активните български евродепутати пък са Искра Михайлова от АЛДЕ/ДПС (156-то място), Мария Габриел от ЕНП/ГЕРБ (190-то място) и Ангел Джамбазки от ЕКР/ВМРО (239-то място).

В целия Европарламент на първо място се нареждат Никола Капуто и Марк Тарабела от левицата и националистката Мара Бизото.

#Европарламент #Николай Бареков #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"