Президентът ще работи 2015-а да бъде година на реформи

Президентът ще работи 2015-а да бъде година на реформи
Държавният глава изрази надежда, че кризата на тежко политическо противопоставяне в последните две години е зад нас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще работя за това 2015 година да бъде година на реформи, каза президентът Росен Плевнелиев на пресконференция по повод три години от встъпването си в длъжност.

"Имаме шанса да придвижим важни за обществото реформи - в здравеопазването, образованието, сигурността", посочи Плевнелиев.

По думите му са зададени смислени приоритети в енергетиката, модерната инфраструктура, дългосрочното планиране в страната и други.

Плевнелиев посочи, че държавният глава е обединител, но това не означава да стои настрани от проблемите.

"Интересувам се не от спечелени битки, а от свършената работа. Държа да бъда полезен на обществото президент. Искам гласът на народа да бъде чут, а не купен. Ще продължа и ще доведа до край инициативата си за национален референдум", заяви Плевнелиев. 

Той обяви, че ще се радва референдумът да се проведе заедно с местните избори. По думите му, това ще доведе до по-голямо участие на гражданите и ще покаже ползите от пряката демокрация. 

Плевнелиев отбеляза, че три години от мандата му са преминали през най-тежката икономическа криза.

"2014 година беше година на политическа нестабилност, банков фалит, спрени еврофондове, година на тежки аварии, катастрофи. Глобалните и регионални заплахи за факт. Поколението ни се сблъска със сериозни предизвикателства относно бежански вълни, кризи", заяви Плевнелиев.

Държавният глава изрази надежда, че кризата на тежко политическо противопоставяне в последните две години е зад нас.

Росен Плевнелиев обяви още, че "всеки, който си прави отсега сметките за президентските избори, ще сбърка".

По думите му българският народ ще накаже всеки, който през 2015 година си прави сметки, а не работи по национални проблеми.

"Нека 2015 година е годината на действието, а не на сметките", заяви държавният глава.

#Росен Плевнелиев #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"