Путин отива в Унгария две седмици след Меркел

Путин отива в Унгария две седмици след Меркел
Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин пристига на официално посещение в Унгария на 17 февруари, само две седмици след  германския канцлер Ангела Меркел, съобщава ТАСС.

Външният министър на Украйна Петер Сийярто съобщи, че основните теми в разговорите между Путин и премиера Виктор Орбан ще бъдат енергетиката, санкциите, наложени на Москва от Запада, и кризата в Украйна.

"Има много неща за обсъждане, предвид санкциите на ЕС срещу Русия и ответната реакция, която предизвика значителен спад в икономическото и политическото сътрудничество между двете страни", коментира министърът на външните работи.

Петер Сийярто поясни, че износът за Русия е намалял с 13% . Друг проблем е енергийната сигурност на Централна Европа след спирането на "Южен поток" и кризата в Украйна.

Премиерът Виктор Орбан често е обвиняван, че сближава Унгария с Русия в момент, когато Западът и ЕС се опитват да изолират Москва заради агресивната й политика спрямо Украйна.

Орбан гостува няколко пъти в Москва, а миналата година сключи договор с руснаците за разширяване на унгарска ядрена централа срещу близо 12.5 млрд. евро, от които 10 млрд. евро са кредит от Русия.

#Владимир Путин #Путин #Виктор Орбан #Орбан #Украйна #Унгария #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници