Черна серия катастрофи: 3 жертви и 6 ранени на пътя

Черна серия катастрофи: 3 жертви и 6 ранени на пътя
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петима души пострадаха при тежка катастрофа на кръстовището на бул. "Стиняково" и ул. "Гео Милев" в София. Инцидентът е станал към 5:30 ч. в събота сутрин, съобщи МВР. Водачът е изгубил контрол над автомобила и колата се ударила в стълб. Пострадали са и петимата пътници в нея, като най-тежко е състоянието на 28-годишния шофьор. Останалите, които са на възраст между 20 и 30 години, са с по-леки наранявания. Всички пострадали са откарани в болница. Въпреки усилията на лекарите, няколко часа по-късно 28-годишният мъж е починал.

Животът си загуби и 76-годишен пешеходец, който беше блъснат от автомобил в столицата.

Пешеходец е загинал и при инцидент по пътя между село Казашко и Варна. Според водача, непознатият мъж се е движел по средата на платното. След катастрофата движението беше спряно временно.

Събота сутрин е черна и за турски гражданин, водач на товарен автомобил, който загубил живота си след удар в друг камион, управляван също от турски шофьор. Инцидентът е станал в участъка между "Петолъчката" и ГКПП "Лесово". Вторият участник в катастрофата е с множество наранявания.

По-рано ви съобщихме и за 27-годишна жена е блъсната от Микробус в района на Симитли. Пострадалата е с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на крака. С линейка е транспортирана за "Пирогов".

Заради зачестилите пътни инциденти служителите на реда започват масирана акция на територията на столицата.  Водачите ще бъдат проверявани за скорост, спазване на предимството на пешеходни пътеки, както и неправилно пресичане.

#КАТ #катастрофа #София #Варна #Симитли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »