Обама: Силно разтревожени сме от нарушеното примирие в Украйна

Обама: Силно разтревожени сме от нарушеното примирие в Украйна
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ са силно разтревожени от нарушаването на примирието в Украйна. По-рано стана ясно, че 30 невинни са загинали в резултат на обстрел на стратегическото пристанище Мариупол на Азовско море. Украинското правителство обвини за бомбардировката проруските опълченци, но те отрекоха и хвърляха вината на украинската армия.

„Много сме разтревожени от последното нарушаване на прекратяването на огъня и от извършената от сепаратистите агресия с руска помощ, руско въоръжение, руско финансиране, руско обучение и руски части“, заяви Обама по време на пресконференция в Делхи.

Той обеща заедно с останалите западни дипломации да засили натиска върху Русия. По думите му това включва всички възможности, освен военната конфронтация.

„Въпросът е дали те (руснаците) искат да продължат по този път, който е лош не само за украинския народ, но е лош и за руския народ“, добави американският президент.

Западните страни остро осъдиха нападението срещу последния град в сепаратисткия изток на Украйна, който все още е под контрола на правителството в Киев и заговориха за нови санкции срещу Русия, като я обвиняват във военна подкрепа за бунтовниците.

 

 

#Барак Обама #Украйна #Русия #Мариупол #примирие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"