Нова акция на МВР: Разбита е престъпна група в Пловдив

Нова акция на МВР: Разбита е престъпна група в Пловдив
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нова акция на МВР доведе до неутрализирането на престъпна рекетьорска група, действала на територията на Пловдивска област, съобщи БНР. Бандата извършвала тежки криминални престъпления и палежи, направила е опит за убийство, използвала е и други силови методи за уреждане на взаимоотношения.

При акцията са задържани четирима души. Срещу трима от тях са повдигнати обвинения за палежи на 3 автомобила, а у един са открити незаконно притежавани над 500 патрона. Групата е запалила колата на Павлина Хараланова, шеф на медицинския център. По-рано бе обявено, че се издирва бизнесменът Атанас Червенков по прякор Райфъла. Предполага се, че той е поръчителят. Червенков е обявен за общодържавно издирване.

Подробности за акцията ще съобщят на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, окръжният прокурор Румен Попов и директорът на Областната дирекция на МВР Пламен Узунов.

Припомняме, че на 14 януари в Пловдив бе застрелян Димитър Стоянов-Лудия, ММА боец. Убийството бе извършено пред кооперацията, в която Стоянов живее. Той е бивш състезател по свободни борби и има заложна къща.

Преди дни главният секретар на МВР заяви, че полицията знае всичко за убийството на Митьо Лудия. "Бил е свързан с различна престъпна дейност през годините", допълни Лазаров и обеща, че ще бъдат проучени различни поводи и причини, които биха могли да са причина за разстрела.

#МВР #Светлозар Лазаров #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"