Гърция с демократична позиция за санкциите срещу Русия

Гърция с демократична позиция за санкциите срещу Русия
Никос Котзиас Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новият външен министър на Гърция Никос Котзиас обяви, че правителството ще заеме демократична позиция при обсъждане на санкциите срещу Русия на извънредното заседание в Брюксел на външните министри на ЕС, предаде ТАСС.

В сряда Котзиас заминава за Брюксел. По-рано представители на лявата партия СИРИЗА и "Независимите гърци", които сформираха правителство след предсрочния вот тази неделя, рязко критикуваха санкциите на ЕС срещу Русия и настояваха за отмяната им.

В понеделник представителят на дясноцентристката партия „Независими гърци“ Гавриил Аврамидис заяви, че Гърция трябва да направи геополитически завой към Русия.

„Смятаме, че трябва да бъде извършен геополитически завой към Русия. Неслучайно Панос Камменос на 15 януари посети Москва и се срещна с представители на управляващата партия, включително и с ръководителя на комисията по международните въпроси към руската Държавна дума Алексей Пушков“, каза Аврамидис, цитиран от руския вестник „Взгляд“.

След като бе обявено, гръцката радикална лява партия СИРИЗА е победила на изборите в неделя, руският президент Владимир Путин поздрави лидера й и настоящ премиер Алексис Ципрас, заявявайки, че Русия ще работи с новото гръцко правителство.

#Гърция #Никос Котзиас #Русия #Владимир Путин #Алексис Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"