Основни свидетели липсваха на делото срещу Сидеров

Основни свидетели липсваха на делото срещу Сидеров
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Основни свидетели липсваха на краткото първо заседание на делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров в сряда. След като процесът бе отлаган няколко пъти заради депутатския имунитет на Сидеров, заседанието се състоя.

Защитата на националиста иска разпит на полицая Костадин Колев, който пострада при сбиването на летище Варна. Той обаче е в неплатен отпуск до май. В съдебната зала няма да дойде и френският културен аташе Стефани дьо Мортие, която бе словесно атакувана от Сидеров.

"В крайна сметка други лица, които заявиха, че са лично пострадали, а това не се стори достатъчно убедително на съда, станаха повод и за отлагане на делото", коментира Явор Нотев - адвокат на Волен Сидеров. По думите му заседанието е било чисто техническо и организационно заседание.

Припомняме, че на 12 ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание да снеме имунитетите на 5 народни представители – Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Георги Свиленски, Илия Илиев, Димитър Димитров, както и на евродепутата Сергей Станишев.

В началото на 2014 г. по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от „Атака“, влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен.

Това не бе първият инцидент на борда на самолет, предизвикан от партийния лидер. През 2010 г. Сидеров беше спрян на летището във Франкфурт след полет с „Луфтханза“, защото буйствал в самолета. По-късно той се извини на екипажа за поведението си.

#Волен Сидеров #Атака #Сотир Цацаров #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"