Кристалина видя политическата ни несигурност, отразена в евродоклада

Кристалина видя политическата ни несигурност, отразена в евродоклада
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

"С днешния доклад Европейската комисия отчита политическата несигурност през последната година и половина, която забави реформите в България, в това число и в съдебната система."

Това написа във Фейсбук профила си в сряда заместник-председателят на ЕК Кристалина Георгиева по повод доклада за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка. 

"Оценяваме положително действията на новото правителство за решаване на натрупаните проблеми, на първо място стратегията за съдебната реформа. Но ние, както и цялото българско общество, искаме да видим резултати - независима и ефективна съдебна система, успешна борба с корупцията", категорична е още Георгиева.

"Новото българско правителство трябва да навакса изгубеното време и да предприеме стъпките, които да възвърнат доверието на гражданите и на инвеститорите в страната", призова еврокомисарят.

Припомняме, че в сряда Комисията публикува анализа си на стъпките, предприети от България през последните дванадесет месеца в областта на съдебната реформа и борбата срещу корупцията и организираната престъпност, по механизма за сътрудничество и проверка. Докладът показва, че предвид политическата несигурност в страната през изминалата година напредъкът е бавен и са необходими допълнителни стъпки.

#Кристалина Георгиева #ЕК #доклад #България #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"