Борисов видя опит за саботаж на правителството в сметките за ток

Борисов видя опит за саботаж на правителството в сметките за ток
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според премиера Бойко Борисов високите сметки за ток във Варна са опит за саботаж на правителството. Според него с него се повтаря сценарият от събитията през февруари 2013 г., които изкараха хората на улицата и свалиха предишното правителство на ГЕРБ. 

„Аз съм убеден, че това не са случайни неща. Паралелно с това във фейс-групите във Варна се подготвя протест на 1 февруари, а едновременно с това и всичко останало. Това е абсолютен умисъл за мен, отново във Варна – повтаря се абсолютно същият сценарий”, заяви Борисов по време на заседанието на Министерски съвет в сряда.

Той добави, че дружествата просто трябва да спазват закона. Борисов е учуден, че проблемът отново е във Варна и не засяга всички потребители. „Предишният път беше на 20%. Обаче от тези 20% излязоха 10 000 на протест. Сега на тези 67 000 абоната 6000 да излязат на протест – без да имаме никаква вина. И казват: софтуерът се развалил нещо и така направил. Как не направи поне на всичките?”, пита премиерът.

Проблемите на електроразпределителните дружества, свързани с организацията им на работа като несъвършенства в софтуера или недостатъчен брой отчетници, по никакъв начин не трябва да се отразяват на потребителите, категорични бяха министрите. Борисов коментира, че не е доволен от ситуацията и че дори в случая проблемът да е софтуерен, все пак има още множество нарушения.

#Бойко Борисов #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"