31-годишен шофьор загина на място, след като турски ТИР се разполови

31-годишен шофьор загина на място, след като турски ТИР се разполови
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

31-годишен мъж загина на място при тежка катастрофа на пътя Русе-Разград. Починалият е шофьор на турски ТИР, като превозното средство вследствие на инцидента се е разполовило. Заради катастрофата движението е отклонено през обходен маршрут през околните села, съобщава БГНЕС.

Катастрофата е станала малко преди 7 часа на около 24 км от Русе, в близост до село Бъзън.

Най-вероятно водачът на камиона е заспал зад волана, тъй като няма спирачен път. ТИР-ът, който е пътувал в посока Дунав мост, е навлязъл в насрещното платно, влязъл е в канавката и е се е завъртял, удряйки се в крайпътния скат.
При удара са отнесени указателните табели, а каросерията на камиона е разполовена. За късмет по това време по пътя не са се движили други автомобили, иначе щеше да има още пострадали.

Товарът – кутии с обувки, се е разпилял по цялото пътно платно. Водачът е загинал на място, а колегата му е ранен и е откаран с линейка в русенската болница. За да освободят тялото на загиналия, се наложи намеса на пожарната, която да разреже кабината.
Вероятно пътят ще остане затворен през целия ден, тъй като се очаква представители на митницата да опишат товара, след което той трябва да бъде претоварен и преместен, а ТИР-ът да бъде извлечен.

#катастрофа #ТИР #Разград #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"