Германия предложи да ни помогне с усвояването на еврофондовете

Германия предложи да ни помогне с усвояването на еврофондовете
Даниел Митов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германия подкрепя усилията на България за провеждане на съдебната реформа, която е в основата на политическата и икономическата стабилност на страната, както и ще допринесе за добър инвестиционен климат. Това стана ясно на първия ден от официалното посещение на министъра на външните работи Даниел Митов в Германия.

Министър Митов се срещна с Кристоф Хойсген - министерски директор, съветник на федералния канцлер по въпросите на външната политика и сигурността, с Гунтер Кирхбаум, председател на комисията по европейски въпроси и с Норберт Рьонтген – председател на комисията по външна политика в германския Бундестаг.

Гунтер Крихбаум предложи експертно съдействие от Института за правно и административно сътрудничество на Германия, за по-доброто усвояване на средствата от ЕС.

„България има голям потенциал и ние я подкрепяме напълно”, заяви Крихбаум.

По отношение на кризата в Украйна, двете страни остро осъдиха ескалиращото насилие, довело до десетки невинни жертви и продължаващите военни действия в Източна Украйна. Те са категорични, че спазването на споразумението от Минск е единственият реалистичен шанс за политическо решение, както и че ЕС трябва запази единството си по отношение на санкциите към Русия и за осигуряването на подкрепа за Украйна.

#Даниел Митов #Митов #Украйна #Германия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници