Сотир Цацаров: Ще има арести и на високопоставени служители

Сотир Цацаров: Ще има арести и на високопоставени служители
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров се кани да разнищи без остатък нарушенията на длъжностни лица на високи постове. За целта прокуратурата създава собствено звено за разследване. Арести ще има и виновните ще стигнат до съд, увери главният прокурор в интервю за Нова тв.

Бисеров ще застане пред съда, даде пример Цацаров.

Главният прокурор обясни неуспешното правораздаване с лоши закони. Когато законите са неадекватни, съдът и прокуратурата са с вързани ръце, посочи той.

По тази причина се разпаднали обвиненията срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

„Както се казва, дяволът е в детайлите, а в законопроектите детайлите се намират преходните и заключителни разпоредби”, отбеляза Цацаров.

Твърденията че подслушването е било масово той отново обвърза със следствения материал: "Аз вярвам, че доказателствата, които разследващите прокурори са събрали и изложили, отразяват действителното положение".

Има достатъчно независими и смели прокурори и следователи в България, които могат да скочат „над ниво кмет” в разследванията си, категоричен е главният прокурор.

Екипите за разследване ще имат модерни подвижни лаборатории за събиране на отпечатъци, събиране на биологичен материал и проследяване траекторията на изстрели. Те ще могат да поемат най-тежките престъпления.


#Сотир Цацаров #главен прокурор #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »