Мистериозен бизнесмен с интерес към "Левски"

Мистериозен бизнесмен с интерес към "Левски"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Интерес към футболния клуб "Левски" е проявил мистериозен бизнесмен. Това стана ясно от думите на настоящия собственик на "сините" Тодор Батков в ефира на БНТ.

"Български бизнесмен, който от години живее в чужбина има интерес към футболния тим на Левски", призна Батков.

Той посочи, че в последните две години е имало само напразни надежди. "Не, не съм имал разговори с държавници. Те си имат други грижи. Винаги е възможно да се намери друг инвеститор, който да стане спонсор на отбора. Има интерес от успял българин, който отдавна не живее в България. Само това ще кажа", заяви Батков.

“Левски” се нуждае от близо 1.3 млн. лева, за да получи лиценз за Европа, обяви още собственикът на клуба. Средствата трябва да бъдат осигурени до 20 март, за да се погасят задълженията. Батков вметна, че за да участва в евротурнирите през есента другото важно условие е отборът да се класира за тях.

Около 400 хил. лева са нужни за заплатите в отбора за декември. Още толкова са дълговете към други клубове. Тодор Батков посочи, че   задълженията към бивши футболисти и треньори са още около 250-300 хиляди.

“Свили сме разходите до санитарния минимум. Месечният бюджет е от порядъка на 650 хил. лева. Школата ни е първи приоритет. За нищо друго може да няма пари, но за школата има”, увери Тодор Батков.

Собственикът на “Левски” заяви, че привлечените петима нови футболисти са качествени. Това е и най-евтината селекция в клуба за последните няколко години, уточни адвокатът.

#Тодор Батков #бизнесмен #инвестиции #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »