Природозащитници готвят портест пред МС за Банско

Природозащитници готвят портест пред МС за Банско
A A+ A++ A

Природозащитници се организират днес пред Министерски съвет, за да внесат писмо с възражения до премиера Бойко Борисов. Протестът е провокиран от очаквания днес кабинетът да гласува разрешение за строителство на втори лифт на Банско.

В началото на януари кабинетът отмени решение на предишното правителство, с което на екоминистъра се възлага сключването на допълнително споразумение за изменение на концесионния договор за територии от Национален парк „Пирин”, предназначени за изграждане и експлоатация на ски зона с център Банско.

Мандатът е бил даден неприсъствено в периода 4-6 август 2014 г. Поради смяната на правителството на 6 август, решението не е включено в протокола от първото заседание след приемането му, каквото е изискването на Устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация, и не е приведено в изпълнение.

Още през 2013 г. природозащитниците обявиха, че евентуална промяна на концесионния договор с "Юлен" ще доведе до узаконяване на всички констатирани до момента нарушения.

Позицията на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева до скоро бе, че решението не е съобразено с разпоредбите на действащото законодателство и по същество не са извършени всички необходими анализи и фактически проверки по отношение на договора за концесия.

#протест #Банско #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"