Борисов за 16-милиардния заем: С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг

Борисов за 16-милиардния заем: С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата. С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг". Това премиерът Бойко Борисов написа в страницата си във Фейсбук относно ратифицирания от парламента днес нов външен дълг в размер на 16 млрд. лв.

Министър-председателят благодари на всички парламентарни групи и на всеки един от депутатите, подкрепил с гласа си споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг.

"В същото време съм длъжен да напомня, че цяла година повтарях, че

правителството на Орешарски вдига дефицита

пише още Борисов. След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат. Въпреки това, дефицитът е 2,5 млрд. лева".

"Но аз

вярвам в реформаторския капацитет на мнозинството

добавя Борисов. Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна. Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата".

Премиерът призовава всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнат тесния партиен популизъм и да се държат отговорно.

#Бойко Борисов #ратификация #дълг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"