Зам.-председателят на ДАНС Ваня Стефанова е подала оставка

Зам.-председателят на ДАНС Ваня Стефанова е подала оставка
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зам.-председателят на ДАНС Ваня Стефанова е подала оставка, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Причината е, че Стефанова не отговаря на въведеното с измененията на Закона за МВР и свързаните с тях изменения на Закона за Държавна агенция "Национална сигурност" условие за заемането на длъжността заместник-председател, а именно 10-годишен стаж в службите за сигурност и за обществен ред, от които три на ръководна длъжност, информираха от агенцията.

Преди да стане заместник на Владимир Писанчев, Стефанова беше прокурор в Софийската градска прокуратура (СГП). Тя наблюдаваше разследването по аферата с надпечатаните бюлетини от костинбродската печатница "Мултипринт".

Ваня Стефанова е родена на 26-и септември 1973-та г. Завършила е право в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е като следовател и прокурор. От 2008-а г. е командирована в Софийската градска прокуратура като прокурор в Специализираното звено към Върховната касационна прокуратура (ВКП) за разследване на измами, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз. От април 2010-а г. е прокурор в СГП. Награждавана за високи професионални постижения.

 

#ДАНС #Ваня Стефанова #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници