Путин обеща да накаже убийците на Немцов

Путин обеща да накаже убийците на Немцов
Борис Немцов и Владимир Путин. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин обеща да направи всичко необходимо, за да бъдат наказани организаторите и извършителите на убийството. "Ще бъде сторено всичко организаторите и извършителите на това подло и цинично убийство да бъдат наказани", отбелязва се в съобщение на Кремъл до майката на покойния политик Дина Ейдман. Разследването ще бъде под контрола на държавния глава на Русия.

"Уважаема Дина Яковлевна, приемете моите дълбоки съболезнования във връзка с непрежалимата загуба. Искрено споделям вашата мъка", пише още в съобщението на Путин. Той подчертава, че "Борис Немцов остави своя следа в историята на Русия, в политиката и обществения живот".

"На него му се падна да работи на важни постове в трудния за нашата страна преходен период. Той винаги откровено и често е заявявал своята позиция, отстоявал е своята гледна точка", добавя руският президент. 

Припомняме, че по-рано Путин нареди на ръководителите на вътрешно министерство, СК и ФСБ да създадат следствена група по разследване на убийството на опозиционния политик Борис Немцов.

"Президентът отбеляза, че това жестоко убийство има всички белези на поръчково и притежава изключително провокативен характер. Президентът поръча на шефовете на МВР, СК и ФСБ да сформират следствена група, като вземат под свой личен контрол разследването. Президентът изразява дълбоките си съболезнования на роднините и близките на трагично загиналия Борис Немцов", съобщи прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

Борис Немцов бе един от най-големите противници на политиката, водена от Владимир Путин. На Немцов са и редица изключително критични доклади за управлението на Путин. През декември 2010 г. Владимир Путин обвини Немцов в телевизионно предаване на живо, че е сред хората, които искат "пари и власт", готови да "разпродадат цяла Русия". 

#Владимир Путин #Борис Немцов #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »