Най-вероятните кандидати за поста на Вучков

Най-вероятните кандидати за поста на Вучков
Веселин Вучков Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Източници на БНТ твърдят, че три кандидатури обсъждат управляващите за поста на подалия оставка вътрешен министър Веселин Вучков - Йордан Бакалов, Калин Георгиев или Методи Андреев.

Официалното предложение трябва да дойде от премиера Бойко Борисов.

Йордан Бакалов бе вътрешен министър в служебния кабинет на Георги Близнашки. 54-годишният Бакалов е депутат в 38-то, 39-то и в 40-то Народно събрание. В 41-то е бил член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на Комисия по жалбите и петициите на гражданите. Бил е и член на постоянна Подкомисия за контрол върху работата на службите за сигурност и на службите за обществен ред.

Калин Георгиев бе главен секретар на МВР в първия кабинет на Борисов. Преди назначението си за генерален комисар на МВР Калин Георгиев беше директор на Главна дирекция „Криминална полиция“. Още като шеф на БОП в Пловдив той обира овациите на международните партньори с ювелирни акции, в които са разбити няколко цеха за производство на фалшиво евро. Спрян е и завод за незанонни цигари с оборот за милиони. Затворени са и няколко сайта с детска порнография.Калин Георгиев участва в залавянето на сръбския наркобос Будимир Куйович , който след това заплашва с убийство Бойко Борисов.

Методи Андреев в момента е депутат от ГЕРБ и бивш шеф на Комисията по досиетата. По образование е строителен инженер. Той е бивш председател на Комисията по досиетата, избрана от парламента през 2001 год. Девет месеца по-късно Комисията на практика прекрати своята дейност. Същото така Андреев беше преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

#Йордан Бакалов #Калин Георгиев #Методи Андреев #Веселин Вучков #ГЕРБ #Бойко Борисов #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"