Две версии за масовото натравяне на деца в Асеновград

Две версии за масовото натравяне на деца в Асеновград
12 деца с умствена изостаналост в Асеновград бяха натровени с храна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандалът с 12-те натровени деца от социалния дом в Асеновград се разраства. Три дни след избухването на скандалния случай, Агенцията по храните има две версии за масовото натравяне. Едната е от риба и прясно мляко, а другата от стафилококова инфекция, предаде Нова телевизия.

Персоналът в кухнята на кетъринговата фирма и служителите в социалния център са изследвани дали сред тях има носители на стафилококови бактерии. Здравните власти предполагат, че заразяването е станало чрез недобре измити съдове, с които е пренасяна храната.

Заради ръждясалите съдове, в която се приготвя храната и лошите хигиенни условия, собственикът на кетъринговата фирма ще бъде глобен с 5000 лева.

Собственикът на кетъринговата фирма отказа коментар. Кухнята му, която в момента е заключена, приготвя храната не само за Центъра за настаняване от семеен тип, но и за още два дома за сираци.

12-те натровени деца се лекуват в Инфекциозната болница в Пловдив. Очаква се в четвъртък да бъдат изписани.

Натровените са на възраст между 5 и 16 години с различна степен на умствена изостаналост. Всички са от София и от една година са настанени в центъра от семеен тип в Асеновград.

#Асеновград #деца #социален дом #натравяне #натровени #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници